Rode wijn

Rode wijn wordt puur en alleen gemaakt van blauwe druiven. De prachtige rode kleur van de wijn ontstaat doordat de druiven worden geperst met de schillen en hiermee ook gisten. Dit betekent dus dat de sap niet de kleur van de rode wijn bepaalt, maar de schil van de druif. De intensiteit van de kleur wordt bepaald door de druivensoort en de ouderdom. Jonge rode wijn is paarser van kleur, terwijl oudere rode wijn just meer oranje en bruin is. 

Rode wijn is er dus in veel verschillende soorten, smaken en kleuren. Meer weten over rode wijnen? Lees onze blog artikelen hieronder.

Onze

artikelen

Meer leren over heerlijke rode wijnen? Op Bottelicious vertellen wij je alles over de druivensoorten voor rode wijnen, de beste wijnregio’s en de duurste wijnen. Ontdek onze blog artikelen hieronder!

Contact

Wil je een blog artikel op Bottelicious plaatsen? Bottelicious is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met meer dan 25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Bottelicious? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.